Niciun câine nu este om, doar invers…

S-a tot vorbit, mai ales după ce Parcul Cancicov a luat o înfăţişare englezească, cu gazon, spaţii de odihnă şi joacă pe iarbă pentru copii, ca băcăuanii care au animale (câini) de companie, să le ducă într-un spaţiu special amenajat, pentru a proteja gazonul şi a asigura igiena spaţiilor verzi şi a aleilor.

Am văzut că acel spaţiu a fost stabilit, a fost amenajat, la ieşirea spre Colegiul Pedagogic. Este un lucru foarte bun, cerut de mult timp de locuitorii care vor să beneficieze de un parc curat şi igienic. Am văzut multe parcuri în Viena, foarte frumoase, unele publice, altele private, însă toate au aceleaşi destinaţii: petrecerea timpului liber, în linişte şi siguranţă.

Cu toate că s-a amenajat acel spaţiu special pentru câini, proprietarii unor asemenea patrupede îi scot la plimbare peste tot, şi nu numai pe alei, ci şi pe spaţiile verzi, oriunde mergi dai peste câini, mai mici, mai mari, însă toţi cu aceleaşi nevoi. Să nu mai spun că nimeni nu posedă săculeţ şi măturică, aşa cum scrie la lege.

Dacă Primăria a luat această hotărâre, atunci ar trebui să se prevadă şi sancţiuni pentru cei care nu respectă această decizie: un avertisment, o amendă, două amenzi, până se înţelege că în acest oraş domneşte ordinea, deoarece, se ştie, pe români, dacă nu-i arzi la buzunar, nu înţeleg, nu respectă o lege, o hotărâre. Ce-i aşa de greu de înţeles că toţi vrem să beneficiem de acest parc, singurul, de altfel, din oraş?

Iuliana Nistor