Despre mizeria existentă la blocul ghetou de pe strada Bucegi s-a tot scris atât în ziarul dumneavoastră, cât şi pe reţelele de socializare, însă, din păcate, strigătul de ajutor al locatarilor care locuiesc în vecinătate a rămas fără răspuns. Au fost voci care au reclamat faptul că un om al străzii care şi-a făcut adăpost în intrândul imobilului, a adunat pe copertina de la intrare tot felul de mizerii.

De la sticle, bidoane, lenjerie de pat, îmbrăcăminte şi te mai miri ce. Aruncate zi de zi pe acoperiş, movila de gunoi a atins cote maxime, iar toată vara şi toamna te izbea un miros urât de la gunoaiele respective.

Pe noi, cei care locuim în vecinătate ne deranjează foarte tare aspectul acesta. Şi din punct de vedere igienic, cât şi vizual. Ştim că imobilul este proprietate privată, însă, facem un apel la conducerea Direcţiei de Servicii Publice să mobilizeze o echipă la adresa respectivă şi să încarce gunoiul de la intrarea în bloc. Nu cred că acest lucru implică un efort foarte mare. Cred că sunteţi tentaţi mulţi să faceţi trimitere la proprietar, că este obligaţia lui să se ocupe de curăţenie etc., însă, cred că nici autorităţile locale nu ştiu exact cine este proprietarul actual al imobilului.

Fostul bloc de garsoniere a fost scos la vânzare anul trecut, un banner care arăta explicit acest lucru a stat atârnat mult timp pe faţadă, însă, spre sfârşitul anului, anunţul a dispărut, iar ferestrele de la etajele superioare au fost deschise, semn că cineva ori a cumpărat ori a renunţat la vânzare. Între timp, persoana fără adăpost care dormea la intrare, a spart geamul termopan al uşii, mutându-şi culcuşul la interior.

Poate există totuşi o cale legală prin care municipalitatea să preia acest imobil şi să-l transforme în locuinţe sociale. Ar putea fi o soluţie salvatoare şi pentru cartier şi pentru mulţi nevoiaşi.

Viorel Afrim