Deszăpezirea a mers, parcă, ceva mai bine anul acesta decât în alți ani. Se poate spune că autoritățile nu au mai fost prinse chiar cu nădragii în vine.

Dar parcă e un făcut ca să nu putem face o treabă bună de la un capăt la altul. Spun asta fiindcă am avut supriza neplăcută să observ cum cei care au adunat munții de zăpadă de pe strada 9 Mai, zona Bancorex, nu s-au ostenit să ducă zăpada la locul de depozitare.

Așa că au descărcat o remorcă întreagă unde le-a venit lor la îndemână (după cum se vede și în fotografie), în fața blocului meu de locuințe, jumătate pe trotuar, jumătate în grădină. Iar la mijloc, acum zdrobit de tonele de zăpadă murdară, este gardul viu pe care noi, locatarii, l-am plantat, în dorința de a înfrumuseța câtva zona.

Așa că pot spune cu amărăciune: halal servicii publice! Oare au descărcat aiurea fiindcă nu au mai avut benzină la basculantă ca să ducă zăpada lângă Sala Sporturilor, acolo unde s-a depozitat zăpada strânsă din oraș?

Sau au băut o cinzeacă și nu au mai riscat să conducă prin oraș, până acolo? Sau poate că e vorba despre nesimțirea celor care au făcut acest gest urât. La urma urmei, cred că despre nesimțire este vorba…

Mircea Farțade