“Nu vede nimeni, nu aude nimeni”

“Vorbesc in numele mai multor bacauani care locuiesc in Cartierul CFR, nemultumiti de izolarea in care traiesc. E vorba de pasajul care ar trebui sa faca legatura cu orasul si care e plin de gunoaie.

E mizerie, e intuneric, oricând iti poate da in cap un aurolac si din cauza asta suntem nevoiti sa o luam pe calea ferata si sa asteptam sa treaca marfarul. Nu mai spun ca e plin de câini! Oare trebuie sa moara si la noi cineva pentru ca autoritatile sa ia masuri?

Poarta de intrare a unui oras este Gara. Cu toate astea, zona e plina de PET-uri, de haine murdare, buruienile sunt inalte cât copacul, iar noi mergem pe o potecuta de 50 de centimetri. Ziua te mai descurci, dar seara, ca sa circuli, e musai sa ai masina sau sa chemi un taxi.

Suntem izolati de oras chiar daca traim in secolul XXI. Si in Gara e mizerie, trebuie sa te tii de nas când treci sau sa-ti pui o masca de gaze.

I-am sesizat pe cei de la Garda de Mediu, dar au spus ca ei nu pot da amenzi si m-au trimis la Primarie. La Primarie ni s-a spus ca ei nu au atributii. Vrem sa stim: chiar nu vede nimeni, nu aude nimeni?

Rodica Popescu, locuitor al Cartierului CFR