O aglomeraţie inutilă, după părerea mea

În fiecare dimineaţă, în drum spre serviciu sunt nevoit să intru pe strada Henri Coandă, exact la prima oră a dimineţii, înainte de 8. Cum în zonă funcţionează mai multe servicii comunitare nu vă pot explica aglomeraţia.

Iar cu eliminarea unor taxe de la 1 februarie, coşmarul a devenit şi mai mare. Fix în prima zi, strada era pur şi simplu blocată.

Pe de o parte erau aceşti şoferi, pe de alta, în zonă sunt şcoli şi grădiniţe, deci alte maşini parcate aiurea, „doar pentru câteva minute”, după cum motivează părinţii. Este suficient un minut pentru ca o stradă întreagă sau intersecţie să fie blocată. Le reamintesc celor foarte grăbiţi să-şi înmatriculeze maşinile că n-au intrat zilele în sac.

Nu erau nevoiţi să se bulucească din prima zi când s-a eliminat timbrul de mediu. Dacă au aşteptat această dată, câteva zile în plus nu mai fac diferenţa, nu? Sau pot veni şi mai târziu, pe rând, şi în mod sigur nu au de ce să intre cu maşina până în curtea serviciului. Câţiva paşi nu au omorât pe nimeni. Mă gândesc.

Vasile Aghirculesei