O bataie de joc!

Ma numesc Nicolaie Ionescu,sunt din Bacau,am 60 de ani,de profesie inginer si fac apel la intelegerea si deschiderea dumneavoatra pentru a rezolva o problema extrem de spinoasa ,dar si penibila, as spune eu.

Starea de lucruri care trebuie sa o rezolv este privitoare la parintii mei,Ionescu Neculai si Ionescu Ioana,ambii de varsta de 84 de ani.

Tatal meu,Ionescu Ghe.Neculai,domiciliat in localitatea Saucesti,jud Bacau,este pensionar,iar mama- Ionescu Ioana,nu are niciun fel de venit,deoarece nu a lucrat niciodata.In prezent ea are probleme uriase cu vederea ,la un ochi avand glaucoma-stare avansata,iar la celalalt,cataracta.

Abia mai poate vedea.Am fost la diferite contrpale,la clinici private,i s-a propus sa faca operatie pentru salvarea ochiului cu cataracta,dar a refuzat de teama ca va pierde vederea de tot.

I s-a prescris ca tratament,TRAVATAN si COSOPT,dar aceste medicamente sunt enorm de scumpe si ea nu beneficiaza de compensare.Aceasta deoarece pentru eliberarea medicamentelor compensate are nevoioe de adeverinta de co-asigurat.O perioada de timp am mers la CASS am facut rost de documentatia necesara,am pierdut insa cate doua zile,lipsind de la serviciu,iar dupa 3 luni ,cand era necesara alta reteta, am fost nevoit sa mai pierd iar cate doua zile pentru obtinerea adeverintei.

Initial a fost nevoie doar de o Scrisoare medicala a Medicului Specialist.Ulterior au aparut fele de fel de impedimente astfel ca sa nu mai poata beneficia de reteta compensata.Este strigator la cer.Situatia este alarmanta ,mama fiind foarte greu transportabila,nici ea si nici tata neputand sa rezolve singuri ceea ce este necesar pentru obtinerea medicamentelor compensate.Ce ma sfatuiti sa fac,deoarece asa nu se mai poate.

Un flacon de TRAVATAN este 53 de lei,iar unul de COSOPT 78-88 lei.Lunar consuma cate un flacon din fiecare,la care se mai adaoga medicamente antireumatice, ,antidepresive etc..Medicamentele pentru tatal meu ,bolnav de inima,costa aproape 200 lei pe luna,deci un total de 400 lei din cei 850,cat este pensia tatalui.

In baza celor aratate,solicit de la Domnia Voastra un raspuns la intrebarea :de ce este necesara adeverinta de coasigurat la fiecare 3 luni,ce venituri mai poate mama realiza la varsta de 84 de ani?Parerea mea este ca este o anomalie!

O bataie de joc!

Va multumesc,sperand intr-un ajutor.

Cu respect si deosebita apreciere,
Nicolaie Ionescu