Politia, fa-te ca lucrezi!

Mereu am blamat modul dezordonat si indisciplina din traficul din Bacau. Pentru ca toata lumea face exact numai ce vrea. Cu consecintele de rigoare, intrucât se observa câte accidente se petrec mai in fiecare zi. Ideea e ca asa cum soferii fac ce vor ei, incalcând flagrant orice norma de circulatie – mai ales taximetristii pe care, observ, politia nu VREA sa-i puna la punct -, la fel de impasibili sunt si domnii de la circulatie.

De exemplu, intr-una din zilele trecute, veneam de la Auchan si un sofer grabit nu a mai asteptat sa-i vina rândul si a luat-o pe interzis, ca sa prinda verde la semaforul din intersectia de la Aeroport.

Aproape instantaneu, o masina a Politiei, cu girofarurile aprinse, trece pe lânga mine si fuga-fuga dupa cel care ignorase linia continua. Am zis ca, gata!, ramâne fara permis. Aiurea.

Politia si-a vazut linistita de drum, mergând, pesemne, la sectie si de-aia aprinsese giorofarurile, ca sa-sI faca loc. Ei, vedeti, de aia nu merg lucrurile pe strazile din Bacau, pentru ca Politia doar se face ca lucreaza, ca Mircea Dinescu la revolutie. „Mircea, fa-te ca lucrezi!”. Cine poate oare sa-i puna pe politisti sa faca ordine, ca la carte, in trafic, nu in modul discretionar pe care o fac acum.

Victor Mailat