O găleată de grund n-ar strica! Măcar atât

Am traversat, zilele trecute, ca pieton, podul de la Șerbănești. Doamne ferește cum poate să arate! N-am crezut așa ceva! Am făcut câteva poze, dar credeți-mă, cei care poate nu prea mergeți prin zonă, că aceste instantanee sunt prea puține față de cum arată în realitate aceste margini de pod!

Peste tot e numai rugină. Peste tot! Tot fierul din care e făcut este atacat de rugină, vopseaua de pe el sare, se degradează pe zi ce trece. E păcat! O găleată de grund cred că ar fi utilă, nu? Măcar atât!

Nu stiu exact când a fost (re)construit acest pod, nici nu mai contează acest lucru. Dar dacă tot s-a făcut ceva, de ce să nu și întreținem? Orice om gospodar acasă la el mai curăță rugina și mai dă o vopsea pe țevi, ca să le păstreze în stare bună. Cred că asta ar trebui să se facă și aici. E mult mai ieftin, decât să o luăm de la capăt cu noi reparații.

Sunt un om simplu, nu știu cine ar trebui să facă asta. Eu doar trag un semnal de alarmă pentru cei care se ocupă de aceste situații. Dacă aș avea putere, aș ieși eu cu o pensulă în mână, dar dacă s-ar lucra în echipă într-o zi ar fi gata. Plus că ar schimba și „fața” podului, de altfel una dintre intrările în oraș. Nu credeți?

Petre Condur