O sarbatoare a culorilor

Am vazut si pe cineva de la ziar la evenimentul de care vreau sa va vorbesc, el cu treaba lui, eu, va spun drept, am ramas impresionata de câta lume (lume buna) a participat la venisajul expozitiei de pictura naiva (nu sunt de specialitate, dar nu inteleg de ce-i spune pictura naiva, ce am vazut era pictura, arta, ceva extraordinar) a Doamnei Catinca Popescu.

Am ajuns cu mult inainte de deschidere si am avut timp sa privesc toate tablourile, le-am si numarat, sunt 33 de opere, pline de culoare, multa culoare, o sarbatoare a ochiului si sufletului. Basme, povesti, obiceiuri, mai mai vechi sau mai noi, sarade, acel raspar tipic taranului nostru, ironie, niste peisaje parca rupte de pe dealul unde am crescut. Mi-au placut obiceiurile de iarna ilustrate in mai multe tablouri, insa floarea soarelui, un tablou central, este foarte frumos. Iti vine sa stai ore sa-l privesti.

Va spuneam de participanti, eu am mai fost la multe expozitii, dar nu am vazut atâta lume, cred ca erau multi artisti, prieteni ai doamnei Catinca, dar si tineri. De obicei nu-i prea vad pe la expozitii. Au vorbit mai multe persoane despre expozitie, despre cine este pictorita, unde a mai expus, l-am vazut si domnul Anton Achitei, interpretul nostru de muzica populara, a vorbit foarte frumos despre legatura dintre pictura si muzica. Tot atunci s-a prezentat si un album micut cu tablourile expuse, pe care l-a prezentat o doamna de la Muzeul de Arta, am vazut-o acolo când am fost cu sotul sa vizitam muzeul.

Tot zaboveam pe acolo, se terminase, lumea pleca si m-am trezit cu Doamna Catinca Popescu lânga mine. M-a intrebat daca imi place, daca am mai fost la vreo expozitie, am zis ca da, a scos din geanta un album si mi l-a inmânat. Am fost foarte fericita si vreau sa-i multumesc mult. Asemenea oameni trebuie pretuiti, apreciati. Le spun celor care iubesc arta ca pot merge la Muzeul de Istorie din Bacau. Nu o sa regrete timpul petrecut acolo.

Lucretia Adam, Bacau, str. Marasesti