Vrem Politia la noi in cartier!

Un fenomen de gravitate ridicata a luat amploare mai mult ca niciodata, in ultimele 2 luni, in zona strazilor Cornisa, Stadionului, Aleea Ghioceilor, Alecu Russo si Milcov: peste 10 magazine si autoturisme au fost sparte (devastate) fulgerator de o posibila banda de raufacatori care se pare ca actioneaza de ceva timp prin aceste cartiere ale Bacaului.

Dau lovitura fara scrupule si apoi dispar in neant, pentru ca nimeni nu i-a deranjat decât cu obisnuitele constatari ale autoritatilor, care, ca de obicei, trateaza efectul si nu cauza. Ba chiar la o constatare a unui ofiter de politie prezent la locul faptei, acesta a afirmat ca nu este o noutate daca s-au spart si se vor mai sparge magazine si masini.

Zona este foarte cunoscuta cu risc de infractionalitate crescut in ultimii ani, insa nimeni nu face nimic, iar noi ramânem pagubasi. Ba, mai mult, patronii magazinelor au fost si amendati cu zeci de mii de lei ca nu au avut gratii la usi, camere de luat vederi, sisteme de alarma. Ne este frica sa mai iesim din casa dupa lasarea intunericului!

Credem ca se impune o actiunea serioasa a autoritatilor de combatere si prevenire a acestor infractiuni prin patrule regulate, planuri serioase de filaj, investigatii in zonele afectate, legitimari si controale incrucisate, fulgeratoare si inopinate. Vrem ca Politia sa vina si la noi in cartier, sa nu ne mai traim viata ca pe o loterie.

Pe lânga toate acestea si iluminatul stradal in acesta parte defavorizata a orasului lasa mult de dorit – nu vrem sa aiba toti stâlpii de iluminat de pe podul de la Narcisa, dar macar minimul necesar. Mi-e si frica sa ma gândesc ca acusi se incalzeste si o sa ne trezim iar si cu gastile de cartier. Pâna când? Unde trebuie sa ne mai plângem? Vrem sa vina Politia si la noi!

Adi Ciomoras