Orasul câinilor sau orasul bacauanilor

29 04 BACAUL VORBESTE ORASUL CAINILORMergeam intr-o zi pe Aleea Ghioceilor din Bacau si eram cât pe ce sa traversez strada pentru a ocoli doi maidanezi tolaniti pe partea mea de mers. Câinii se incalzeau la soare si pareau linistiti, insa, am trecut la rândul meu prin experiente dureroase cu astfel de animale si acum ma tem.

Ca sa nu-mi simta frica, ma pregateam sa trec strada ca sa ajung pe trotuarul opus, insa, in acelasi timp, am zarit o mamica cu un copil mic cum se pregatea sa faca acelasi lucru ca mine. In continuare, câinii pareau calmi, stapâni pe trotuar si pe o bucata de strada.

Vazând reactia femeii la vederea animalelor, mi-am dat seama ca nu doar eu am o problema legata de câinii fara stapân.

Grimasa copilului trada frica, iar la scurt timp copilul a inceput sa plânga. Mama si-a luat fetita in brate, s-a indepartat de patrupede si a traversat strada pentru a fi in siguranta. Stau si ma intreb daca Bacaul este orasul nostru sau al maidanezilor?!?

In fiecare cartier mi-a fost dat sa aud câte o intâmplare in care au fost implicati bacauanii si câinii fara stapân. Mai nou, aud ca animalele se ascund dupa gardurile vii si ataca pe neasteptate. Gardurile infrunzite sunt acum un paravan natural pentru aceste patrupede si este aproape imposibil sa-i vezi, ca sa le poti anticipa intentia.

Asa ca intreb autoritatile: orasul este al bacauanilor sau al câinilor fara stapân care au impânzit strazile?

Marola Alexandru