Pacat de ei. Atentie, va rog, soferi!

Nu este seara, noapte, sa nu trec prin intersectia de la fosta Curte de Apel, strazile Miorita, 9 Mai, Stefan cel Mare. E mai liber atunci, fata de traficul din timpul zilei. Nu despre asta vreau sa vorbesc insa. Doresc sa semnalez un fapt cât se poate de periculos.

E real, se intâmpla mereu in acea zona. Asadar, in acea intersectie nu am putut sa ignor prezenta unor copii, de vârste extrem de crude, cred ca maxim 7 anisori, care seara de seara, chiar si dupa ora 22.00, sunt acolo, la cersit. Sunt vreo 3-4 de toti.

La unii chiar le-am retinut si figura palida. Stau cu glugile de la hanorac ridicate pe cap, mereu cu privirea in pamânt, au voci stinse, abia ii auzi, sunt imbracati saracacios. Ti-e mila de ei! Ce este mai grav, stau acolo si se expun unor pericole foarte mari. Daca nu esti atent, ca sofer, ii poti lovi in plin, fara sa ai nici cea mai mica intentie in acest sens. Doamne fereste! Mereu ma intreb ce suflet negru ii trimite acolo?

Ziua nu i-am vazut. Apar in zona numai dupa lasarea intunericului. Mai prin vara, când era mai cald afara, se jucau in mijlocul strazii, inocent, nestingeriti, intinsi direct pe asfalt, … hârjoneala de copii. Am frânat brusc, chiar in picioarele lor.

Fiind noapte, e greu sa-i vezi. Asta e pericolul! Acum, ca s-a mai racit un pic noaptea, stau zgribuliti, cu mâinile in buzunare, imbracati in culori inchise si aciuati pe acolo. Dar, repet, daca nu esti atent, oricând se poate intâmpla o tragedie. Asa ca, atentie, va rog, soferi! Atentie la acei copii fara vina. Trag un semnal de alarma si pentru institutiile de drept care ar putea interveni in acest caz.

Protectia Copilului, Politia Locala, ONG-uri, nu stiu, dar cred ca e mai bine sa se faca ceva cu acesti micuti. Daca suporta tratamente grele acasa, sa fie si luati din familie. Pentru ca nu cred ca acei parinti se pot numi oameni.

Constantin Doineac