Paguba-n ciuperci

Nu contest partea buna a faptului ca se asfalteaza. E normal sa se repare integral strazile Bacaului, la cât de rau arata cele mai multe dintre ele. Nu sa le peticeasca, asa cum s-a facut in multe dintre cazuri. Insa, nu inteleg dupa ce criterii s-au ales zonele care trebuie asfaltate.

Sunt de acord ca, pe Milcov (cea mai dezastruoasa zona stradala din Bacau), nu se puteau continua lucrarile, date fiind problemele primariei cu constructorul (sau invers), dar ce se mai poate spune in cazul celorlalte zone din oras unde, cu adevarat, se impuneau lucrari de asfaltare totala. Adica, hai sa fim seriosi, chiar credeti ca zona Bistrita Lac, unde au rezidenta, in general, oameni cu stare, era necesara asfaltarea cu prioritate a strazilor?

Adica, mai mult ca in cartierele muncitoresti, unde locuiesc oamenii mai sarmani si care, bag de seama, nu sunt importanti pentru edilul sef? Domnilor de la primarie, mai bine ati face sa o luati la pas marunt pe strazile din Bacau, asa, ca sa va faceti o idee despre ce zone ar fi avut prioritate la asfaltare.

Ca asa, daca le lucrati doar pe acelea unde stau nu stiu ce angajati ai primariei (inclusiv consilieri locali) sau un afacerist mai rasarit care inca nu si-a facut casa la marginea orasului si nici vila in buricul Bacaului (ca marele nostru primar), mai bine v-ati gândi ca, la anul, ne vine noua rândul sa va tinem in sah, doar vin alegerile, nu?

Asfaltarea asta se face dupa acelasi principiu dupa care s-a ales, pe la inceput, sa se izoleze la exterior blocurile. De exemplu, stiu sigur ca in zona Mioritei, s-a izolat un bloc (poate mai multe, trebuie verificat), s-au pus termopane, le-au inlocuit chiar pe cele pe care si le pusese oamenii, doar ca acolo locuia cineva de la primarie.

La fel si la blocul de pe Milcov, de vizavi de pompieri, unde s-au facut toate astea, ba le-au pus si acoperis cu tigla din aia smechera. In vreme ce la turnuri, de exemplu, oamenii si-au izolat ei zonele de apartament, care cum a putut. Care nu, paguba-n ciuperci? Ca asa e pe la noi, pentru unii muma, pentru altii ciuma.

Anton Radasca