Biserica Sfintii Petru si Pavel din Parcul Cancicov, adapost de maidanezi?!!?

Trec aproape zilnic prin Parcul Cancicov si, de un timp, am observat ca in curta bisericii de pe aleea principala sunt adapostiti caini fara stapan, unii mari, altii mici, chiar proaspat nascuti. Nu am nimic impotriva ocrotirii animalelor, cu conditia ca prezenta lor sa nu deranjeze pe ceilalti.

Din pacate, curtea bisericii este mai mereu deschisa, iar cainii, fiind liberi, ies pe aleile din parc, unde ar trebui sa se plimbe oamenii… Chiar duminica am asistat la o scena in care un tatic si-a luat repede in brate fetita de cativa anisori, pentru ca vreo 2 caini s-au apropiat de ea.

Intr-un oras civilizat, nu e voie sa cresti caini fara a avea conditii decente pentru ei si pentru oameni, adica niste spatii ingradite, custi etc. In momentul in care tu tii in curte caini care ies pe spatiul public, amenintand trecatorii din parc, atunci ar trebui ca cineva sa ia atitudine, chiar daca vorbim de curtea unei biserici.

Acum ceva timp, un copil a fost ucis de maidanezi in Bucuresti, tot intr-un parc. Ar trebui sa avem mai multa grija de acest aspect si ar trebui ca Primaria si Politia Locala sa nu mai permita infiintarea de adaposturi ilegale peste tot, printre blocuri sau in curtea unor institutii de orice fel.

Desi primarul a spus la iesirea din arest ca se va ocupa personal de activitatea Directiei Servicii Publice, Bacaul gazduieste si in prezent pe strazile sale prea multi caini fara stapan, inclusiv in curti, printre blocuri sau chiar pe strazile din Centru sau in jurul Pietei. Din pacate, chiar si in parcuri (Cancicov, Catedralei sau Trandafirilor) se afla prea multi caini, uneori tolaniti la soare, pe care ii vede toata lumea, mai putin Primaria.

Bacaul civilizat si curat e chiar un vis de aruncat la gunoi pentru dvs, domnule primar?!!?

Mihai