Pâna când, tovarasi?!

bacaul vorbeste avarie cornisa (8)In zona Cornisa, unde locuiesc, au fost incepute, prin primavara trecuta, lucrari de anvergura, spun autoritatile, menite sa ne vina noua in ajutor, in folos. Aiurea, pentru ca in primul rând lumea nu cred ca se mai intoarce la sistemul centralizat al CET, apoi pentru ca stim cu totii cum se fac la noi asa-zisele investitii.

De exemplu, saptamâna trecuta, la un canal de vizitare abia turnat toamna trecuta, am vazut cum ieseau prin cele trei guri de canal, apa clocotita. Va dati seama ca acel canal cu o capacitate insemnata era plin de apa provenita de la sistemul centralizat. O dovada, deci, ca lucrurile sunt facute de mântuiala. Lucrarea trebuia finalizata exact pe 31 decembrie, iar constructorii care toata vara abia daca miscau câte un fier, o teava, s-au grabit sa astupe gropile, desi nu era finalizat proiectul. Ce si-au zis ei, macar sa le aratam – chipurile – ca am terminat.

Ma intreb, daca acele costuri cu schimbarea, reabilitarea retelei sau cum i-o zice cad in sarcina primariei (ca o fi investitia oarsului, ca or fi bani de afara), cine va plati apa fiarta care s-a scurs timp de o noapte si o zi? Raspunsul cred ca-l stim cu totii. Problema e ca nimeni nu va fi tras la raspundere? Nu la noi, poate in alte tari. Pâna când, tovarasi?!

Grigore Sandu Popa