Parasiti de autoritati?!

bacaul-vorbeste-parasiti-de-autoritati-4N-as vrea sa cred ca zona unde locuiesc este una parasita de administratie. Vorbesc, cu precadere, de capatul strazii Alecu Russo. Cu toate ca acest sentiment il am de vreo zece ani incoace. Cum altfel sa te simti când vezi ca lucrurile…staaaaaau de atâtia ani, fara ca cineva sa miste un deget?!

Nu insist asupra necesitatii reinfiintarii unei micropiete in zona „Express” (asa o cunosc rezidentii), unde a mai fost asa ceva odata. Dar sa fie cu tarani, nu cu oachesi care cumpara de la unii si vând mai departe. Sau cum arata terenul din fata trecerii de pietoni…

Ironia este ca pe acolo isi are afacerea (restaurantul) si „Legionarul”, consilierul local care s-a vrut primar, dar care vede si ne vede numai in preajma alegerilor. In fine, altceva vreau sa subliniez. Scarile pe care urci ca sa ajungi in Cornisa sunt…de pe la 1907, toamna. Nimeni nu le-a mai „aranjat” un pic, s-au tocit, la propriu, de cât s-a mers pe acolo.

Pentru ca pe aici, sa stiti, trece multa lume, domnilor edili, mai ales batrâni, ca sa ajunga la Piata Sud, la o distanta de un kilometru cred. Nici balustrazile nu mai tin, din cauza ruginei, cel putin cea de pe partea dreapta, la capatul de sus, care s-a rupt si sta asa, balanganindu-se riscant.

Gânditi-va ca daca incearca un batrân sau un copil ori un bolnav sa se spijine de teava (ca asta e, pâna la urma, nu balustrada!) se duce de-a berbeleacul. Si nu stiu cum o sa scoateti camasa daca nefericitul se va si rani sau, Doamne pazeste!, se va intâmpla altceva mai grav. Cine va da cu subsemnatul atunci? Cred ca e simplu de raspuns…Si mai simplu e sa veniti la fata locului si sa va apucati de treaba, domnilor de la primarie!!!

Vlad Alexa