Zilnic mă confrunt cu această problemă și vreau să le prezint această situație și organelor în drept, fie că sunt agenți locali sau chiar polițiști de la rutieră. Trecerea de pietoni de pe strada Trandafirilor, colț cu Starea Civilă, este mereu blocată de mașini.

Autoturismele blochează deseori trecerea pentru pietoni, iar aceștia sunt nevoiți de fiecare dată să ocolească mașinile sau să caute o altă breșă ca să poată traversa. Acesta este doar unul din multitudinea de exemple pe care vi le pot prezenta aici, însă, mă limitez la acest caz pentru că a devenit o obișnuiță în rândul șoferilor. Le sugerez polițiștilor să-și îndrepte atenția și către pietoni, nu numai către șoferi.

Și pietonii sunt participanți la trafic! Și ei au drepturi, chiar dacă de multe ori sunt blamați. Puținele drepturi care le au sunt încălcate zilnic. Și dacă tot am atins capitolul siguranța pe trecerea pentru pietoni, vreau să le atrag atenția șoferilor să se gândească de două ori înainte să parcheze mașina pe trecerea pentru pietoni sau chiar lângă aceasta. Gândiți-vă numai la copiii sau bătrânii care nu (se) văd din cauza mașinilor și se angajează în traversare.

Șoferi! Apăsați frâna când ajungeți în dreptul zebrei și încercați pe cât posibil să lăsați libere trecerile pentru pietoni!

Cozmin Petrache