Pas statistic la modernizare: din trei in trei

Pe mai multe strazi din Bacau se lucreaza la modernizarea spatiilor verzi, aleilor, s-au desfiintat cociobele, adaposturile pentru câini de pe lânga blocuri, s-au plantat pomi ornamentali si gard viu nou, iar la unele blocuri au fost montate banci pentru odihna. In unele zone, intre blocuri au fost amenajate si mici parculete, iluminate cu instalatii solare.

Arata mai bine si mai frumos. Am inteles ca aceste lucrari se fac cu bani europeni, proiectul nu este finalizat deoarece am vazut ca se mai lucreaza pe ici – pe colo. Ce n-am inteles este faptul ca nu toate strazile din cartier, din zona, beneficiaza de asemenea imbunatatiri, unele locuri au ramas aproape la fel, doar s-a nivelat pamântul si s-a plantat câte un pomisor.

Am sa va dau exemplul de pe strada Logofat Tautu, din fata blocurilor 1 si 2. Au venit, au scos niste radacini de copaci batrâni, au carat niste pietre, dupa care lucratorii au plecat. Gardul viu, vechi si distrus, rarit, nu a fost inlocuit, copaci nu s-au mai plantat, bancute nu s-au pus ca la blocurile de pe Neagoe Voda, colt cu Logofat Tautu, nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sau nu vrem.

Daca zona a fost prinsa in acest proiect, de ce nu beneficiaza toate strazile de acelasi tratament de infrumusetare? Locatarii de la blocurile de care am vorbit s-ar bucura daca ar avea si ei un gard viu frumos, o banca, spatiu verde, copaci, ca cei fructiferi, foarte frumosi au fost taiati. N-am intâlnit niciun sef sa ii spunem, iar lucratorii nu ne-au putut da relatii. Poate citeste cineva mesajul nostru.

Laurentiu Bodea