Pe Bradului, ca in padure

Am vrut mai de mult sa va scriu acest mesaj, insa am tot sperat ca lucrurile se vor indrepta, vor fi remediate intr-un fel. Am venit in Bacau de doi ani, parasind orasul Piatra Neamt, atras de o oferta de serviciu mai buna in “orasul lui Bacovia”, cum vad ca este denumit in toate mediile municipiul in care m-am mutat. Stau cu chirie intr-un bloc din zona strazilor Nordului, Bradului, Tipografilor.

Cred ca este un an de acum, de când pe Bradului, exact la intrarea spre Vasion, s-au facut niste lucrari la nu stiu care instalatii, de apa, de canalizare, nu stiu bine, si de atunci strada a ramas sparta, distrusa, cu un sant care traverseaza strada. Tot acolo este si un magazin, opresc masini pentru aprovizionare, este o trecere pentru pietoni, circulatia fiind destul de intensa si se obtureaza dramatic.

Zeci de masini intra la Vasion, la o biserica din zona. Practic, la orele de vârf nu mai poti iesi de pe laterale, deoarece masnile merg foarte incet, pentru a nu si le rupe prin gropile create. Nu m-a fi deranjat daca era vorba de o saptamâna, de o luna, dar au trecut si toamna si iarna, a venit primavara si strada nu s-a reparat. Eu asa ceva nu am vazut in orasul de la Poalele Pietricicai, in P. Neamt este o mai mare grija fata de circulatia prin oras, lucrarile se executa rapid, se lucreaza ziua, noaptea, pentru a reda strada cât mai repede circulatiei, aici nu se intâmpla asa ceva.

Sa va mai pun ca, dupa ce ai scapat de infernul de pe Bradului, urmeaza alte obstacole pâna la Vama, pe Garii, unde au ramas gropi de la canalizare, apa, dupa ce a fost turnat asfalt. Este ca la o cursa in poligon, iti trebuie indemânare si rabdare pentru a ajunge pâna la Politie. In rest, orasul este frumos, ospitalier, cu oameni amabili, civilizati, iar asfaltul de pe Marasesti este impecabil.

Tudor Pietraru