Păzea!!!

Pe oriunde vom merge în lumea asta, să ştiţi că parcul va fi atracţia totală pentru oricine. Fiindcă, asta e!, ne place să ne simţim bine, cât de cât realaxaţi, în mijlocul naturii, cât mai departe de tumultul gri al oraşului.

Din păcate, în parcurile noastre nu prea e aşa. Sigur, nu neg potenţialul principalului obiectiv de acest tip – parcul Cancicov, ci mai curând acuz că este neglijat. Şi, mai grav este că neglijenţa ne pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa. De ce zic asta? Pentru că în acest mare parc sunt zone care par ferite de ochii edilului şi care ar trebui imediat reabilitate.

Una este cea a statuilor poeţilor şi ale personajelor marcante ale ţării, amplasate vizavi de fântâna arteziană. Ei bine, soclul betonat al uneia dintre statui (dacă nu greşesc, cea a lui Kogălniceanu) stă să cadă.

La propriu. Ferească Dumnezeu să pice pe un copliaş, mai ales că aceea este zona preferată de micuţi. Nu spun că ar trebui ca primarul să meargă zilnic să verifice starea parcului (deşi n-ar strica să-l vedem şi pe acolo), presupunând că nu are timp şi mai ales că asta e treaba angajaţilor primăriei. Măcar să ia notă de ceea ce spun oamenii. Mulţumesc.

Laura Iliescu Moţoc