Pe ce dau banii, daca tot imi vin facturi

Va semnalez un fapt care se petrece intr-o zona mai indepartata din judet, la Agas, satul Preluci. La casa unde stau parintii mei, de peste 80 de ani, pe strada Izvorul Burlacului, reteaua electrica este asa cum se stie de zeci de ani: deficitara.

Avem, sa zicem, avantajul ca exista curent, spre deosebire de alte localitati mai izolate, unde inventia aceasta nu a ajuns, din pacate. Problema mea este ca, la prize, ajunge tensiune de 180-190 de volti. Mama e nevoita sa foloseasca noaptea masina de spalat, când nu e consum mare in comuna. Nu mai zic de diferentele de tensiune care ard toate prin casele oamenilor de acolo.

Le-am luat parintilor mei un aspirator si, când l-am pus in priza, nu functiona. Am crezut ca e defect si am fost la magazin, sa-l schimb, numai ca nu avea nimic, era perfect functional. Intr-un târziu, mi-am dat seama ca, de fapt, tensiunea de la prize era problema.

Am ajuns la directoarea din Bacau sa sesizez problema si m-a tratat ca pe un nimic, spunându-mi sa vina taica-miu sa reclame, el este titularul contractului, desi i-am zis ca e foarte batrân si nu se poate deplasa asa, oricând vrea unul sau altul. Am sunat la Tg. Mures si au trimis o echipa care a constatat cele spuse de mine, dar ca vor remedia problema la vara sau la anul, cine stie.

Cred ca urmatorul pas va fi la Protectia Consumatorilor, pentru ca Eon nu respecta contractul, care zice clar ca, la prize, sunt 220 de volti, iar in realitate e altceva. Vreau sa stiu si eu pe ce dau banii, daca tot imi vin facturi la curent.

Liviu B.