Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai!

Sunt un pensionar oarecare, nu am nici functii, nu am nici grade, dar asta nu ma lipseste de dreptul de a avea nemultumiri sau intrebari.

In primul rând, ma intreb de ce unii pensionari sunt invitati de autoritati sa sarbatoreasca ziua dedicata persoanelor de vârsta a III-a, iar altii nu. Ce criterii se folosesc? Dupa aceea, de ce unele organizatii au primit 15-20 de invitatii, iar altele de trei ori mai mult?

Cine ii selectioneaza pe cei care vor petrece astazi la un anumit restaurant, situat “pe-un picior de plai, pe-o gura de rai”, pe banii consiliului local, adica ai nostri, ai tuturor cetatenilor?

Daca ar fi vorba de fonduri private as intelege ca sponsorul face ce doreste si nu mi-as permite sa pun intrebari. O alta nedumerire priveste locatia aleasa de autoritati. De ce, an de an, se sarbatoreste Ziua Vârstnicilor in acelasi local?

Nu se face licitatie? Nu sunt si alte restaurante in municipiul Bacau? Se tine cont de preturi sau conteaza cu totul alte lucruri? Nu cumva e vorba de relatii sau comisioane? Eu nu am reusit sa aflu, cei care se ocupa de organizare dau din umeri si ma sfatuiesc sa-mi vad de treburile mele.

Poate aflati dumneavoastra care sunt dedesubturile acestei probleme.

Toni Dumitriu