Pentru ce?

Aș vrea să mi se explice cu subiect și predicat motivul pentru care au fost alocați din banii noastri peste un milliard de lei vechi pentru manifestarea numită Zid Art! Conform comunicatelor oficiale, manifestarea face parte din programul “Capitala tineretului” și Consiliul local a dat 103.000 de lei pentru un festival de două zile dedicat tinerilor cu înclinații artistice, care vor să picteze ziduri.

Am fost sâmbătă seară în locul în care se presupune că ar fi trebuit să se desfășoare un festival dedicate tineretului și am văzut doar 30-40 de adolescent care se învârteau pe acolo. Era o masă de tenis, un punct de tras cu arcul cu ventuză, o zonă de volei, câteva televizoare vechi pe ecranele cărora erau lipite abțibilduri și o scenă micuță pe care urmau să aibă loc niște concerte. Nici un graffer, nici un spray cu vopsea, nici un zid desenat artistic.

Nimic! Și atunci, pentru ce și cine a încasat un milliard de lei vechi? Că o masă de tenis, un fileu de badminton, un arc și niște mingi se puteau aduce și gratis de la vreo școală. Întreb pentru că toată povestea asta cu “Capitala Tineretului” pare scăpată de sub control…

Toni Zărnescu