Stres în loc de relaxare

Am un copil de cinci ani şi ies des în Parcul Cancicov (în altă parte nici nu ai unde), la plimbare, la locul de joacă. În zilele de lucru este cum este, mai multă linişte, mai puţin public, însă sfârşitul de săptămână este ceva de speriat.

Am văzut, pe o alee, un panou pe care sunt desenate mai multe semne de interdicţie: interzis cu bicicletele, cu rolele, interzis să plimbi câinii, jocul cu mingea etc. Credeţi că respectă cineva acele indicaţii?

Peste tot copii şi tineri cu bicicletele, pe toate aleile, circulă cu viteză, câini mici, câini mari, cei mai mulţi fără lesă şi botniţă, cu toate că s-a amenajat un loc special pentru aceşti „prieteni ai omului”, cum şi pentru biciclete s-au trasat nişte marcaje.

În loc să te relaxezi, să beneficiezi de aerul curat, de verdeaţă, permanent trebuie să ai grijă să nu te lovească o bicicletă, să nu te înhaţe un câine, trebuie să fii mereu cu ochii în patru. Este stresant. Am văzut un jandarm şi un poliţist în centrul parcului, la fântâna arteziană, însă nu făceau nimic: se plimbau şi ei!

Eu ştiu că este lege, dispoziţii ale Primăriei privind comportamentul în spaţii publice şi cred, rog insistent, să fie respectate. Cine răspunde?

Sorin Lepădatu