Pentru siguranta si respectul cetatenilor. Hai ca se poate!

Se circula greu prin Bacau, o stie toata lumea, dar mai ales o simte. Stati asa ca inca n-au venit zapezile alea mari, ca o sa vedem noi. Desi, cred ca o minima atentie daca s-ar acorda, lucrurile s-ar descongestiona.

De exemplu, ce-ar fi daca Politia sau Primaria (le-am scris cu majuscula, ca sa observe domnii de acolo ca inca le mai acord respectul cuvenit) sau amândoua la un loc nu ar mai permite masinilor sa parcheze pe partea dreapta a strazii Energiei. Ma refer exact la portiunea din dreptul trecerii de pietoni din apropierea punctului de lucru al RDS.

Pentru ca din cauza masinilor care sunt lasate de soferi in acea zona, cei care vin dinspre sensul giratoriu de la RMB spre podul de la Margineni, ei bine, acestia trebuie (normal) sa astepte sa treaca mai intâi autovehiculele care vin din sens invers, apoi sa intre pe sensul celalalt, ca sa-si continue drumul mai departe.

Cam la fel se petrece si pe strada Cornisa, in dreptul clinicilor Palade si restul, unde sunt parcate masini si cu greu te strecori ca sa-ti continui in siguranta drumul spre Spital. Asisderea e si pe Alecu Russo, de la fosta Piata Expres pâna unde se termina garajele.

Or, cred ca aceste situatii se pot rezolva daca s-ar face sensuri unice, ca sunt multe exemple ca acestea, pe Ionita Sandu Sturdza, Alecsandri, Titulescu, Ghioceilor, Miron Costin, etc etc. Asa e peste tot unde autoritatile acorda grija si respectul cetatenilor: in Cluj-Napoca, Piatra Neamt, Iasi… Haideti, domnilor, ca se poate si la noi! Nu credeti?!

Grigore Sandu