Despre pliantele care ne trădează prezența în locuință vreau să vă vorbesc aici. După părerea mea, aruncatul pliantelor publicitare pe preșul de la ușa apartamentului atentează la siguranța noastră. Susțin acest lucru, în ideea în care infractorii pot afla cu ușurință dacă suntem acasă, când suntem acasă și dacă apartamentul este locuit.

De aceea, cred cu tărie că astfel practici sunt nesănătoase. Am cel mai bun exemplu pe scara blocului în care locuiesc. Pe strada Narciselor, de pildă, un străin poate afla cu ușurință dacă locuiește cineva în apartamentele de pe nivel cu mine sau de la etajele superioare.

Jumătate din bloc este nelocuit! Din cauza asta, nici ziarele sau alte materiale publicitare nu sunt ridicate în aceeași zi. Jumătate din cei rămași în bloc sunt în vârstă și nu ies din casă în fiecare zi.

Pe alții nici nu-i interesează ce se petrece dincolo de ușa lor, dar să le mai strângă ziarele de pe preș! Nu știu exact ce se poate face în acest sens, dar cred că o prezență activă a sectoriștilor prin cartierele orașului ar fi bine venită!

Cezar Agache