Politia Locala nu mai ridica rablele din oras?

Acum un an sau doi, Politia Locala derula o campanie de strângere a rablelor din oras. Ca orice minune, n-a durat mult. Intre timp, alte masini abandonate si-au facut din nou aparitia prin oras. Va dau doar câteva exemple: strada Cuza Voda, strada Castanilor, strada Bucovinei si strada Energiei.

In primul caz, un Volvo vechi a devenit depozit de cereale, apoi o Dacie crem ocupa un loc de parcare de ani de zile, pe Bucovinei o Dacie alba a fost mutata dintr-o parcare auto pe spatiul verde, iar in spatele blocului 38 de pe Energiei, o masina de Arges, zace acolo de multa vreme, având demontate piese din ea.

Cineva mi-a spus ca Politia Locala nu mai ridica masinile abandonate pentru ca primaria nu vrea sa le dea o platforma. Se spune ca nici loc pentru depozitarea rablelor n-ar mai fi si ca nici nu e rentabila aceasta activitate.

Foarte putini sunt cei care in ultimii ani si-au recuperat masina ridicata de Politia Locala, platind o taxa destul de mare. In schimb, multor proprietari de autoturisme, Politia Locala le-a facut un bine, ridicându-le masinile. Au scapat de-o grija, pentru ca transportul la o firma de dezmembrari sau fier vechi, i-ar fi costat mai mult decât ar fi luat pe masina.

Iulian Anchidin