Presedintele si presa

Am citit ca marti a fost Ziua PreseiAm cochetat si eu, in prima tinerete, cu presa, insa drumurile vietii m-au condus spre alt domeniu si, uneori, imi aduc aminte de acele timpuri. Continui sa urmaresc presa, imi place sa citesc mai ales ziarele. Este altceva sa simti paginile, hârtia, mirosul de cerneala.

Amintiri, asta nu inseamna ca, mai ales pentru informatii din tara, din lume, nu intru si pe publicatiile electronice, bloguri. Sunt convins ca mai multi au vazut fragmente din discursul presedintelui SUA Barack Obama, la intâlnirea cu ziaristii, mai precis cu cei acreditati la Casa Alba, cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Libertatii Presei.

Sincer mi-a mers la suflet. Si, atunci, am cautat imediat in presa noastra ceva asemanator sau macar la nivele mai mici, un mesaj adresat presei de la Cotroceni, Parlament, Guvern, Academie. Nimic.

De ce oare? Mii de ziaristi, din toata tara, trudesc pe ogorul informatiei, al stirilor, anchetei, reportajului, de dimineata pâna noaptea târziu, pentru ca noi, cititorii sa aflam ce se petrece in tara. Presedintele, presedintele nostru nu si-a facut timp si pentru presa, insa nu rateaza ocazia sa va critice, ori de câte ori are chef. Ce diferenta!

Ionita Balan