Primaria nu stie sa comunice

Eu locuiesc pe str. Logofat Tautu din Bacau si vreau sa-mi manifest nemultumirea fata de modul cum stie Primaria (mai bine zis nu stie) sa comunice cu cetatenii orasului. Pe scurt: A venit cu un program de reabilitare, infrumusetare a spatiilor verzi din jurul blocurilor. Program cu finantare europeana, am aflat dintr-un fluturas lasat in cutia postala.

Praful s-a ales din el. Au venit, au scos garduri din metal, gardurile vii, au taiat pomii, au inceput sa distruga straturile cu flori etc., etc. Lucrau azi pe o bucata de strada, mâine fugeau pe alta; nimic nu au terminat. Normal ca oamenii, deoarece nu au stiut ce urma sa se intâmple, au reactionat, unii, am vazut, au mers in consiliul local. Acum totul s-a oprit, au lasat vraiste, mai rau ca dupa un bombardament.

Nu ar fi fost mai bine ca seful de proiect sa vina pe strada sa vorbeasca cu oamenii? Dar cel mai normal ar fi fost sa se amenajeze un spatiu-model: uitati, oameni buni, ce vrem sa facem! Nu, au preferat sa trimita buldozerele inainte, fara explicatii, au distrus si au plecat.

Este normal? Eu sunt de acord cu acest proiect, trebuie sa scapam de cotetele, de cosomandrele construite de locatari, vreau spatii verzi, frumoase, luminoase, dar sa stiu, sa vad. Au vorbit cu presedintii asociatiilor de locatari, care mai mult au incitat cetatenii decât sa-i lamureasca. Comunicarea este importanta, are regulile ei, dar se vede ca la Primarie nu functioneaza.

Sandu Berescu