Un oras tot mai plin de cocalari si romi necivilizati.

Locuiesc intr-o zona care a fost de cand eram mic copil,linistita si sigura.Nu ti-era teama sa stai seara pana tarziu cu prietenii de la bloc.

Din pacate,constat de cativa ani bunisori ca in zona au aparut tot mai multi cocalari,burtosi si cu lanturi la gat.

Cofetaria Lady Vi unde veneau inainte numai oameni de bun simt,linistiti si-a deschis o terasa care mai nou serveste de loc de panda pentru burtosii cu lanturi.

Acestia si-au deschis si doua sali de jocuri in zona care spre deosebire de buticurile ce au dat rand pe rand faliment,se pare ca prospera contra curentului.

Initial era doar una singura,acum a mai aparut una la cca 5 metri departare. Inseamna ca astea sunt afacerile care mai merg in prabusitul oras Bacau. Cocalarii, foarte veseli si bagatori in seama,stau cu burtile imense la terasa cofetariei altadata decente,Lady Vi(si-a schimbat denumirea intre timp dar nu mi-o amintesc fiindca prefer sa trec iute pe langa acest loc,placut odinioara) si isi petrec in acest fel toata ziulica iar seara devin si foarte vocali de-ti sparg timpanele cand isi ridica suncile vreunul sa vorbeasca cu vreun amic de peste drum(ca la tara sau ca pe maidanul cel mai inapoiat desi zona despre care vorbesc-Mioritei-era in urma cu cativa ani o zona linistita,fara oameni cu probleme de comportament.

Am crezut ca romii vor disparea daca vor vedea ca e o zona linistita si nu prea au spor dar constat consternata ca dimpotriva,isi fac loc tot mai mult prin zonele linistite udne locuim.Or fi ramas in criza si au nevoie de “marfa” noua.

Au distrus suficiente vieti cat sa li se puna streangul de gat dar se pare ca masinile Politiei Bacau trec fara niciun impact asupra zonei.

Ca si cum nici n-ar trece.Imi pare rau,poate exagerez dar cred ca acest oras a luat-o pe o panta periculoasa.Cred ca in cativa ani,daca nu se vor lua masuri si nu se va face nimic impotriva celor care ne strica standardul si asa modest de viata dar macar tihnit,orasul acesta va ajunge o amintire.Nu inteleg de ce se deschid atatea sali de jocuri in acelasi loc?

S-au inchis magazine,agentii si au aparut sali de jocuri!Inspre ce tindem oare?Pur si simplu nu ma mai regasesc in acest oras tot mai paraginit si mai plin de oameni fara educatie pe strazi.Ca sa nu mai vorbesc de mizeria crunta din gradinile blocurilor,de pe strazi(pentru ca nimeni nu a montat un cos de gunoi de la intersectia dintre Bancii si Mioritei si pana la intersectia dintre 9 Mai si Mioritei).Nici macar un cos amarat de gunoi unde sa-ti arunci un servetel si atunci,omul si asa necivilizat,unde sa-si arunce gunoiul?

Eu am impresia ca se fac undele lucruri numai ca “sa dea bine imaginii” cuiva dar fara a se face pana la capat si cu cap.Totul e facut de mantuiala,superficial,doar ca sa se arate ca s-a facut ceva!

Intreb inca o data:mai este acest oras un oras de viitor sau mai bine migram prin altele mai civilizate si mai ingrijite?De ce doar salile de jocuri sunt afaceri care “merg” in acest oras?

Diana