Printre gunoaie

Bacaul vorbeste GUNOIERI 1Acum stiu! Stiu ca nu doar oamenii sunt cei care imprastie gunoiul la voia intâmplarii la platformele de gunoi. Acum stiu pe cine trebuie sa dam vina pentru mizeria care ne inconjoara!

Zilele trecute am surprins in flagrant un câine pe când tragea de zor de un sac menajer aflat intr-un tomberon. Odata scos, animalul a sfâsiat punga de plastic si a inceput sa manânce ceva resturi de mâncare din ea.

Daca nu eram constient ca ma aflu pe strada Bicaz din Bacau, puteam sa jur ca sunt in vestitul Brasov, unde un pui de urs a dat buzna in tomberoanele din oras. Câinele pe care l-am urmarit de la distanta aducea mult la statura cu un urs.

Animalul s-a urcat cu labele din fata pe grilajul metalic si a tras hotarât de o punga. Si pe când se ospata linistit, a fost intrerupt de o gospodina care venise sa-si arunce gunoiul … pe jos.

Tomberon in stânga, tomberon in dreapta, insa femeia nu a vazut decât inainte. Acum stau si ma intreb: cine e mai vinovat, omul sau animalul? Omul ca a aruncat gunoiul pe jos sau animalul ca a imprastiat gunoiul?

Victor Stanca