Scena jenanta la Tribunal

Mi-a fost dat sa vad joi o situatie incredibila, de cascadorii râsului, dar totodata si penibila pentru o instanta care se respecta. Dintr-una din salile Tribunalului de la etaj a iesit o angajata, probabil grefiera dupa cum era imbracata, si a strigat in gura mare la un jandarm ca sa aduca niste barbati sa care caruciorul cu dosare! Lumea din jur, nu doar eu, a ramas perplexa.

Nici jandarmului nu-i prea venea sa creada dar s-a conformat. L-a rugat pe unul sa vina cu el sa-l ajute sa ia caruciorul. Au urcat la arhiva, au luat caruciorul plin cu dosare, l-au coborât pe cele câteva trepte din hol apoi au urcat din nou alte trepte pâna in sala de judecata. Au luat-o de la capat cu alte doua carucioare!

Omul a cam bâlbâit ceva a nemultumire, dar daca jandarmul l-a rugat… Ce sa mai faca? Ma intreb, oare jandarmul acela are in atributii sa care carucioarele cu dosare ale Tribunalului? E platit si pentru asta? Oare omul de rând are vreo obligatie sa faca acest lucru?

Nu mai are instanta angajati care sa mute dosarele dintr-un loc in altul? Este jenant, cel putin ca scena desfasurata in vazul lumii. Nu mai spun de tonul folosit de grefiera in discutia cu jandarmul, de parca cel din urma ar fi fost subordonatul ei si trebuia pe loc sa se execute, fara comentarii.

Crin Andone