Produse expirate scoase la vânzare in supermarketuri

Va semnalez un fapt care pur si simplu m-a socat, dar si m-a ingrijorat in aceeasi masura, pentru ca este vorba despre sanatatea noastra. Am cumarat ieri (joi, 3 septembrie, n.r) de la un supermarket din Bacau, foarte cunoscut de altfel si plin tot timpul de cumparatori, soric mucegait si produse din carne expirate.

As vrea sa dau numele acelui magazin, sa stie toata lumea sa nu mai cumpere nimic de acolo, dar pentru ca stiu ca nu se poate (nu pentru ca ii fac reclama, ca nu merita, ci pentru a nu fi pasibila de amenda sau alte minuni juridice), spun doar ca e vorba despre un supermarket de pe strada Mioritei. Am bon de casa, am produsele in sacosa.

Am fost la sefa de magazin sa reclam acest lucru. Am fost tratata cu mare dispret si cu un limbaj care nu poate fi redat. Mai mult, mi s-a reprosat ca de ce cumpar astfel de produse vara, când se stie ca fiind foarte cald se pot strica.

Adevarat tupeu, nu gluma. Abia apoi am observat ca era vorba de marfa care expira mâine (adica, vineri, 4 septembrie n.r). Atunci, daca nu mai este buna, de ce se mai scoate la vânzare? Am incercat sa iau legatura si cu cineva de la Protectia Consumatorului.

Desi peste tot sunt afise cu numere la care pot fi apelati inspectorii de la aceasta institutie, joi, la ora 17.30 nu a raspuns nimeni, desi am insistat. Ce trebuie facut in acest caz? Mai nimic, sunt sigur. Pentru ca eu daca mai tin mult aceste produse in sacosa se strica si mai tare si pot fi acuzata ca din cauza mea au ajuns in asemenea hal.

Vreau insa sa trag un semnal de alarma, ca sa nu mai pateasca si altii ce am patit eu. Si inca ceva, poate cei de la Protectia Consumatorilor ar face un pustiu de bine si ar mai controla si acesti mari agenti economici care pur si simplu ne sfideaza si atenteaza la sanatatea noastra.

Adela Simion