Mars albastru spre inaltimi verzi.

Saptamana aceasta, parasutistii militari din BACAU si-au perfectionat obisnuintele si aptitudinile Speciale, intr-un exercitiu de amploare proiectat, in zona DARMANESTI-VALEA UZULUI.

Misiunea militara a fost prevazuta in planurile comandantilor parasutisti, inca de la sfarsitul anului 2014, iar justificarile sefilor bacauani au fost acceptate de catre BUCURESTI, acolo unde se afla de fapt, ,,creierul’’ parasutismului national militar, un comandament de operatii speciale.

Eforturile oamenilor imbracati in uniforme de culoarea cerului au intrecut cu mult imaginile pline de romantism pe care le stim de la filmele cu actiune militara. Ofiterii, subofiterii si militarii profesionisti au executat marsuri de sute de kilometrii, au dormit in virogi si in corturi montate in salbaticie si au mancat tot ceea ce creste si tot ceea ce zboara. Pe langa stiinta de carte si taria de caracter, parasutistii au facut dovada unei omenii aparte si si-au deschis mintile catre stiinta, progres si vointa de a-si proteja patrimonial national.

Discursurile unor parasutisti care s-au intors din peregrinarile verzi, dupa marsuri istovitoare, duc spre catre semnificatii: Romania inseamna patria, parasutismul reprezinta arta iar eforturile specialilor se numesc datorie, daruire si credinta.

spartacus