Profi nu are ochi profesionist

De ceva timp, pe strada Mioritei, s-a deschis marketul Profi, reclama, baloane, vorbe frumoase. Nu vorbesc acum despre produse sau servicii, nici daca era sau nu oportun in zona, in conditiile in care mai sunt cel putin 7-8 magazine cu acelas profil, pe nici 200 de metri.

Cine locuieste in apropiere stie, vede. Si eu locuiesc foarte aproape, trec zilnic prin fata acestui magazin, insa nu-mi place cum arata exteriorul, mizerie permanent, buruieni cât gardul, gropi, spatiul verde este distrus de masini care parcheaza acolo.

Nimeni nu da cu o matura, nu aduna resturile, hârtiile, in conditiile in care pentru tigara salariatii au timp. Noroc cu Primaria care le-a pus dale la intrare, le mai taie iarba, ca sefii de acolo nu au miscat un deget pentru a amenaja spatiul din jurul magazinului. Ce fel de gospodari sunt? Dar nu sunt, nu iubesc frumosul, natura.

N-au pus o floare, nu repara gardul, nu au ochi pentru frumos. Este magazin de cartier, dar si ordinea trebuie sa fie de…cartier? In loc sa-ti fie drag sa intri acolo, ochii sunt agresati de neglijenta salariatilor, a conducerii. Cu un pic de efort, fara cheltuiala mare, cred ca zona poate fi amenajata mai bine.

Sa mai spun ca nu au niciun loc de parcare? Eu stiu ca Belgia, tara de nastere a acestui tip de magazin, pune mare pret pe natura, pe ordine si estetica. Ori Belgia este prea departe? Macar martea (Daca e marti, e Belgia!) daca s-ar face curatenie, tot ar fi ceva.

Sa auzim de bine. Va multumesc.

Bety Ozana Contescu