Unde sunt europenii?

Sunt destul de nemultumit din cauza aspectului orasului Bacau acum, in perioada campaniei electorale. De abia au fost lipite afisele pe panouri ca unii indivizi, actionând la adapostul intunericului, au si inceput sa le rupa, ca sa fluture hârtiile in vânt urâtind orasul.

Ma intreb cum va arata Bacaul dupa campanie, când nici un partid nu se va sinchisi si nu se osteni sa le curate? Cum sa arate, la fel ca dupa alegerile din 2012. De fapt si in comune se intâmpla acelasi lucru. In fiecare campanie se intâmpla asa cu toate ca partidele au sute sau mii de membri in judet.

Nu lipsa oamenilor face ca gardurile si cladirile sa ramâna acoperite inca doi-trei ani cu fâsii din Crin Antonescu si Victor Ponta, ci nepasarea liderilor locali. Au obtinut voturile noastre, gata, nu le mai pasa de benere si afise, ca doar nu le-au tiparit din banii lor.

Acesta este un aspect. Mai am o mare nemultumire. De ce nu se face nimic impotriva celor care in mod absolut ilegal si fara sa ceara voie proprietarilor lipesc afisele pe cutia de gaze, pe garduri si pe porti? Ce ar trebui sa faca proprietarii?

In loc sa mearga la munca sa stea la pânda si sa-i cotonogeasca pe indivizi? Cred ca institutiile de ordine publica ar trebui sa sanctioneze o data, de doua ori, de trei ori partidele pentru astfel de comportamente ca sa renunte la acest obicei.

Adascalitei Valentin