Punct de vedere

Am plecat in analiza mea de la afirmatiile lui Johannis(ca nu e Presedintele meu),recente chiar ca ar fi multumit daca ar fi o”Republica Prezidentiala”.
O a doua remarca este nemultumirea Occidentului( a principalelor puteri-Germania,Franta,Anglia,Olanda,Austria),ca in Romania este la putere impusa de majoritate,un Guvern “de stanga” si nu unul “de-al lor”.
O a treia motivatie,este a intentiei”pe fata “a acestei majoritati”sa faca jocul economic in Romania,adica sa forteze multinationalele si investitorii straini sa joace”dupa cum le canta romanii”.
Exista si o a patra stare de lucruri care ar da de inteles ca este posibil un “eveniment major”,atitudinea de sfidare si denigrare a lui Johannis,fata de regimul actual.
Acestea ar fi principalele argumente ,dar mai sunt si alte cateva,care ar sta la baza
unei(atentie) lovituri de stat,in imediata perioada.
Aproape sigur,deviza va fi ”nu putem sa lasam lucrurile sa se deterioreze, trebuie sa punem piciorul in prag… etc”,astfel ca ,in timp ce unii vo aplauda,altii vor tacea de teama si se va instaura “Republica prezidentiala”pentru o perioada de timp.Nu este exclus ca in aceasta”perioada de timp”sa fie reinstaurata monarhia,visul de 100 de ani a lui Mihai.
Mai este o licarire de speranta,faptul ca americanii se vor opune,…dar se vor opune?

Nicolaie Ionescu

Bacau,29.12.2018