Rable pe post de vedete

Lucrez la o firma de curierat si toata ziua bat orasul pe la diferite adrese, centru si Nord. Am observat, de doi ani de când am aceasta meserie, foarte multe masini parcate pe marginea strazilor, pe trotuare, pe spatii verzi, care nu au mai fost miscate din loc, li s-au ingropat si rotile in asfalt.

Altele sunt sparte, distruse, si nu inteleg de ce nimeni nu se sesizeaza, sa fie atentionati proprietarii, sa le ridice, deoarece ocupa spatii de parcare si asa destul de putine in oras. V-as putea da numeroase exemple, cu numerele masinilor aflate in aceasta situatie, intr-o zi chiar le-am scris pe un carnetel, insa nu-l mai am.

Pot sa semnalez acum o masina (duba galbena, cu numar rosu – BC 015258), care este parcata pe trotuarul din Aleea Parcului, paralela cu V. Alecsandri, la intrarea din spate a Liceului Vasile Alecsandri, care sta acolo de mai bine de un an, cu rotile infipte in asfalt, si la nici 50 de metri, o alta masina (rosie), cu numarul SV 09 EFB, in aceeasi situatie.

Sa mearga cineva pe Garofitei, sa vada acolo masini vechi uitate de proprietari. Dar cea mai interesanta situatie am intâlnit-o la capatul strazii Neagoe Voda, lânga atelierul artistilor: o Dacie distrusa a fost mutata, de catre cei care asfaltau strazile, de pe Logofat Tautu, apoi pe Slanicului, si acum este unde am mentionat mai sus.

Mii de rable polueaza orasul, aduse din afara, incurca circulatia. Eu daca sunt nevoit sa opresc masina intr-un loc unde nu am voie (doar cinci minute pentru a preda un colet), imediat sunt atentionat, iar la altii li se ridica masinile. Cred ca ar trebui facuta o curatenie totala, eu nu ma pricep, dar cred ca este o procedura legala.

Petrica Alupoaie