Copiii, acesti „infractori”

Saptamâna trecuta au fost mai multe evenimente in oras, majoritatea fiind prilejuite de Ziua Copilului. Am vazut ca multe strazi au fost inchise, in special prin centru, dar si cu ocazia deschiderii observatorului.

A fost o bucurie pentru copii ca au avut mai mult spatiu sa se desfasoare, au fost si niste evenimente simpatice prin târg. Pentru soferi insa a fost un mic cosmar.

Dar, in fine, nu la asta vreau sa ma refer. Ci la faptul ca pentru a pazi strasnic strazile de prichindei, Politia Locala a plasat in fiecare capat de strada inchisa câte o masina in care erau nu mai putin de, atentie!, trei agenti. Ce sa pazeasca, domnule? Infractorii de copii, inarmati cu creta colorata si baloane?

Care e logica pentru care, in loc sa patruleze prin oras sau sa indeplineasca alte sarcini de serviciu, sase oameni, trei la un capat si alti trei la celalalt capat al strazii, pierdeau vremea, pur si simplu, tolaniti in masini? Nu s-ar fi gasit ceva mai util sa faca in loc sa piarda vremea asa? Cum au justificat acea zi de salariu? Si cum au gândit sefii lor, sa ii organizeze asa?

Ion Marcu