Reactii in cazul scandalului de la Pediatrie

Am fost si eu internata cu baietelul intr-unul din acele 6 saloane de la Pediatria Bacau. Am vazut si eu acele imagini care au aparut in toata presa si care aratau, in afara de acel ham pentru copii, si de conditiile mizere de acolo.

Confirm si eu ca asa este. Am vazut fete de perne, prinse pe la colturi cu ata de alta culoare, asternuturi murdare si rupte. Noi, mamele insotitoare avem de platit tarife de internare enorme, masa o luam undeva in subsol intr-un fel de beci. Intr-adevar aici nu are cine sa se ocupe de copiii ramasi singuri.

Acestia sunt repartizati strategic in saloane in care sunt si alte mame, pentru a avea grija de ei. Pe tura este doar o asistenta si o infirmiera, care nu au cum sa se ocupe, in mod responsabil de toti acesti copii.

E imposibil, chiar daca ar vrea. Mâncarea, pâna in ziua când au venit televiziunile, a fost zilnic aceeasi, iar cum a venit presa, cum au schimbat ce se servea la masa. Pot sa spun ca parca s-ar fi schimbat si bucataresele, ca totul avea gust si chiar culoare. Pâna atunci, cica nu era cu ce, ca nu sunt fonduri sa se faca mâncare buna. As spune si mai multe, ca mai sunt destule. Despre personalul de la externari, despre atitudinea unora, despre toalete. Ce sa mai, numai in spital sa nu ajungi!
Mariana Varga

PS: Marti, 7 ianuarie, Directia de Sanatate Publica Bacau a redeschis cele 6 saloane din sectia de Pediatrie, intrucât s-au efectuat operatiunile de curatenie si igienizare.