Regim de dictatură în Bacău

(Politia Locala Bacău,amendează populația pentru parcări care incalca Regulamentul si HCL,fără ca Primaria Bacau sa ofere alte soluții legale de parcare. Personal,am patit-o desi a fost clar un abuz grosolan, pentru o amenda din 2014 (deci dupa opt ani), mi s-a blocat contul in Banca si am fost obligat de situatie sa o achit pentru a mi se debloca contul). Cum se cheama aceste masuri,in care nu te poti apara si cum se cheama regimul?

Și în Bacău și la nivel național,problema parcărilor a rămas nerezolvată,dupa, atentie trei decenii…,ba mai mult s-au luat măsuri de restricționare a spațiilor de parcare în sensul că nu mai este voie nicum să parchezi pe trotuar ,cum tolerant era specificat in vechiul regulament”comunist”și nici cu zece metri înainte de trecerea de pietoni…?Vecinii care au autoturisme,sunt foarte nemultumiti!Alarmant este ca nimeni nu face nimic,constructiv.A impune o stare de lucruri,fara a oferi si solutii, se cheama dictatura.Asta e in acest caz,la noi!

În această perioadă,abundă stranierii ,care au venit în mașini probabil închiriate.Astfel,practic, locurile de parcare sunt sufocate ,iar starea de încordare atinge cote maxime.

Abia sosit dintr-o deplasare mai lungă,seara,constat că nu am loc unde să las mașina…În fața blocului ,nici vorbă,pe strada Ion Luca ,parchez cu două roți pe trotuar cu două în stradă…,la fel cum alții din fața mea.

Azi,adică pe 20.06.2022 ,am găsit pe parbriz,”Inștiințare” ,în care Poliția Locala,mă informa că aș putea fi amendat cu sume între 1.500 și 2.500 lei noi,adica,pensia mea pe o lună…

O zi stricată,de la prima oră.Am stat să-mi revin ,după care am analizat situația…,după care am dat telefon la Poliția Locală Bacău.Am dorit să vorbesc,cu cineva cu responsabilitate,cu un Sef.Am fost întrebat de doamna ofiter de serviciu,cu ce problemă mă confrunt.

Am dat detalii.Mi-a sugerat să merg să vorbesc cu agentul care m-a amendat…de ce să vorbesc cu el,cu sigurantă nu-și va asuma nicio responsabilitate,ca și în alte situații.Dacă tot am dat detalii,am solicitat și răspunsul la întrebarea unde parchez,dacă nu sunt locuri de parcare…legale?Mi-a răspuns că această problemă nu o pot rezolva în Politia Locala…nici măcar Șefii.

I-am explicat că tensiunea socială este enorm de încordată și că măcar o perioadă,până la un început de rezolvare ,această Poliție Locală să fie mai tolerantă.Imediat m-a acuzat de comportament necuviincios.Am solicitat,așa cum mi s-a indicat audiență la Director pentru data de 21.06.2022.

Dar stau și mă întreb,ce voi rezolva?

Dar stau și mă întreb când se va rezolva ceva?

Dar stau și mă întreb unde voi parca in perioada următoare,că dacă iau două, trei amenzi de-astea ,mă vor aresta,fiindca nu voi putea sa le platesc…

Pe timpul comunistilor,in cartea de Limba Romana de clasa a V a,era o povestioara “Uzina Vie”,in care se povestea despre un muncitor la turnatorie,la o fabrica privata,care in urma unui accident de munca,a ramas fara un picior.Cand a mers Seful Sindicatului la patron sa ceara ajutor,acesta i-a raspuns sec”…-fabrica nu face si picioare”.

Deci, Politia Locala “nu face locuri de parcare”,ea da amenzi,restul nu o mai intereseaza.O fi avand si plan lunar,sau criterii de promovare in acest sens?…

Cu cateva luni in urma,Primarul Viziteu(ce nume sugestiv…o anagrama!)s-a pus pe fapte mari,”a luat taurul de coarne” si a dispus sa darame garajele,construite de trei decenii… si de atunci o tine-ntruna!O operatie de anvergura,gen Soseaua de centura ocolitoare a orasului.Probabil va dura si aceasta operatie speciala(stil rusesc de exprimare),zece,cinsprezece ani,cand poate eu,ca persoana ,nu voi mai fi…

Ce chestie…Peste acesti zece,cinsprezece ani,cand sa mi se ofere si mie un loc de parcare,nu voi mai avea nevoie…Oare ma va cauta cineva…?

Domnule Primar Viziteu,dati-va demisia!Oricum,sunteti cel putin la fel de lipsit de viziune,cum si fostul Primar,Necula,…probabil ati fost in acelasi Regiment…!

Ing.Nicolaie Ionescu-Presedintele Asociatiei de Proprietari “Mioritei 23-A”AFJ