Sa le aratam guvernantilor ca existam!

Avem o capacitate uluitoare de a spera ca va veni si vremea buna, oricât de mare ar fi furtuna. Iar guvernantii nostri ne-au oferit mai mult furtuna decât cer senin. Scumpirile de la inceputul lunii au mai adus câtiva nori negri deasupra noastra. SI, totusi, parca ar trebui sa ne facem auzita nemultumirea, sa nu creada ca suportam orice, iar ei sa isi faca de cap.

Bacauanii ar putea sa faca un gest de onoare, iar la alegerile europarlamentare sa anuleze votul prin aplicarea stampilei in mai multe casute, dupa care ar avea posibilitatea sa scrie clar si citet, pentru partidele de tâlhari care exista in România, mesaje de binete care sa sintetizeze activitatea candidatilor de pe lista (si ne referim aici la cât au furat si la cât au mintit acestia).

Incredibil tupeul acestor partide care, desi sunt formate in buna parte din cei care au calarit poporul român in ultimii 25 de ani si l-au chinut in diverse guvernari, au acum pretentia ca sunt niste miei si vor sa faca bine.

Lupu-si schimba parul, dar naravul, ba! “La munca!”, le spun tuturor celor care s-au invatat doar in functii care le aduc avantaje exclusiv lor, dar si celor care au avut cândva o reputatie buna, iar acum, fiind in politica, s-au lacomit si au ajuns santajabili sau in atentia procurorilor DNA.

Ion Iamandi