Sarbatoare a germanilor din Bacau

M-am gândit sa va scriu câteva rânduri despre un eveniment important pentru noi, germanii, din Bacau. A intrat in traditia Filialei Bacau a Forumului Democrat German organizarea si desfasurarea unor manifestari culturale pentru membrii si familiile lor.

Una dintre acestea, cunoscuta ca Sarbatoarea de ADVENT, a avut loc zilele trecute, ocazie de a rememora traditiile si obiceiurile de ADVENT, aduse in fata publicului in limbile germana si româna, de catre Mihaela si Ulrich Brunhuber, copiii si tinerii Vlad Weisman, Carina Bulea, Onrin Brunhuber au recitat poezii de o mare sensibilitate si gingasie, in limba germana.

Tot in acelasi cadru, Mihai Marinel Todasca, presedintele Filialei Bacau a FDG, a facut un bilant al activitatilor din anul 2016, care a cuprins lansari de carte (Iosef Bialy si Eduard Straub), spectacole artistice, organizate cu diferite priliejuri, conferinte. Programul a fost intregit de formatia de dans german “Rungelreihn”, de la Colegiul National de Arta “George Apostu”, condusa de prof. Simona Baicu, cât si de formatia vocal-instrumentala “Zwei Plus”, formata din Mihai Marinel Todasca – orga si solist vocal, Cristina Stroi Melnic – solista, Niculai Stroi Melnic – orga, Dumitru Sascau – acordeon, care a interpretat cântece si melodii din folclorul german si românesc.

In final, micii artisti si copii ai familiilor etniei germane au primit diplome si dulciuri, dupa care participantii au fost invitati la o masa festiva de sarbatori, priliej de a ne bucura impreuna de sarbatori.

Prof. Eduard Straub