Cersetori afara, hoti inauntru

Faceti ceva, va rugam, cu acei copii care stau prin parcarile supermarketurilor si tot cer câte un banut. Vin in sufletul tau, nu te lasa nici sa iti asezi cumparaturile in masina sau in sacosa, ca te si ataca verbal cu … „dati-mi nene si mie un banut.

Macar ala din carucicor”, referindu-se evident la moneda de 5 bani pe care o pui in carucior ca sa poti sa il iei din rastel. Nu i-am prea bagat in seama niciodata pe acesti flacai. I-am ignorat, i-am mai si certat, dar mi-am vazut de treaba mea, bineinteles cu mare atentie si la buzunarele mele, ca cine stie…?

Mai nou, insa, aceiasi copii, baieti, smecherasi, se transforma insa din cersetorii de afara in hoti, inauntrul magazinului. Daca nu eram atentionat deveneam o victima de-a lor. Mai nou, acestia s-au specialiat (au ceva scule, nu stiu, ca un cârlig) si scot, fara nicio jena, banutul din carucior in timp ce tu inca iti faci cumparaturile.

Profita de faptul ca lasi carutul la margine de rând, asa cum e civilizat, ca nu esti prin preajma, si cu acel cârlig trag banutul. Sa ne intelegem, nu mi-e de cei 5 bani, ci de gestul in sine. Eu l-am reclamat pe unul din astia la firma care asigura paza in magazin si l-a dat afara, dar cine stie câti mai sunt?

Nu ne-am mira sa ne atace si la portofele, tot cât iti faci cumparaturile si nu esti atent la detalii. Ar fi in stare de orice acesti neica nimeni. Cei in masura sa ia decizii, faceti ceva cu ei, ca ne-am cam saturat!

Valerica Mihai