Scrisoare cu omisiuni

Am vazut ca aveti in ziar o rubrica intitulata „Bacaul vorbeste” si vreau sa vorbesc si eu aici, deoarece traiesc in Bacau. Am primit zilele trecute o scrisoare de la dl Romeo Stavarache, primarul orasului, in care se lauda cu „marile realizari”.

Nu putem spune ca nu s-au facut si lucruri bune si poate se vor mai face, insa despre nerealizari nu prea vorbeste domnul primar. Veneam nu de mult cu trenul din Bucuresti si am zabovit câteva minute prin gara, sa vad ce s-a mai facut pe acolo.

Am ramas neplacut impresionat ca in gara Bacaului; nu e ordine, nu-ti face placere sa cobori din tren, te intâmpina, intre linii, niste garduri metalice vechi, distruse, buruieni si panouri urâte. Stai si te intrebi, daca nu mai folosesc la nimic (gardurile), de ce nu sunt demontate, ar fi mai estetic fara ele.

Cred ca seful de gara sta si el prost cu…vederea. Acum, sa trecem la marea durere a Garii si a Bacaului: tunelul subteran, care facea odata legatura intre oras si Cartierul CFR, o mizerie de nedescris, fara lumina, cu peretii afumati.

S-a vorbit mult in presa despre tunel, dar nu s-a facut nimic, de ce nu face vorbire in scrisoare domnul primar si despre acest obiectiv? Este tot al orasului si este foarte util miilor de bacauani. Eu daca as fi primar, as face putina economie la cheltuielile pentru distractie (vezi festivalul de teatru) si as rezolva si problema acestui pasaj, care, in momentul de fata, este o rusine pentru oras. Poate n-ar fi rau, ca domnul primar sa mearga, sau sa trimita pe cineva, in Gara Brasov, in cea din Cluj; au ce vedea.

Acolo se poate. Iar daca se ajunge la concluzia ca nu mai este folositor, sa fie suspendat, intrarile blocate, turnat pamânt, si gata!

Cu sperante mergem inainte!

Nicolae Opincaru