De ce n-are ursul coada

Domnilor, nu sunt Gica contra, inteleg si accept tot ce vine nou in orasul nostru. Am, insa, o problema atunci când totul se face dupa cum il taie capul pe fiecare. Bun, sunt de acord ca le-au permis unora sa dezvolte afaceri la noi, in oras, chiar daca sunt tot de consum, adica nu productie, cum aveam odata.

Pe lânga marile magazine care au intrat cu bocancii in plin oras, si nu la margine, asa cum e peste tot in lumea civilizata, ei bine, pe lânga acestea au patruns si mai micile afaceri apartinând unor lanturi de magazine.

Vorbesc aici despre covrigarii-patiserii-pizzerii sau cum s-or fi numind, acele pravalii care vând covrigi umpluti cu prostii de la borcan si alte asemenea. Treaba lor, atât timp cât oamenii consuma deseuri din astea, e problema lor.

Pe mine ma deranjeaza ca acesti consumatori sunt si prost crescuti. Sau sunt determinati sa se comporte in acest fel, pentru ca, dupa ce consuma fast-food-ul, arunca pe unde apuca pungile alea din hârtie cu insemnele lantului de convrigarii. Si stiti de ce?

Nu pentru ca sunt neaparat prost crescuti, ci si „multumita” edililor care nu s-au obosit sa mai puna cosuri pentru gunoi. De exemplu, in zona Orizont, nu vezi un cos din asta. Când i-am spus unuia de la Primarie care se ocupa cu asa zisa curatenie de aici, mi-a zis ca el nu are oameni care sa goleasca cosurile de trei ori pe zi. Poftim cultura. Pai, de aia n-are ursul coada, domnilor.

Ionel Darie Iurascu