Zilele acestea se lucreaza de zor la amenajarea unei rampe de gunoi pe strada Victor Babes. Muncitorii sapa, niveleaza, monteaza borduri, taie asfaltul pentru a ajunge la canalizare, semn ca vor face o rampa de gunoi care sa corespunda standardelor.

Singura mea problema ca bacauan care locuiesc in zona este ca odata cu terminarea lucrarilor, gunoiul sa ramâna acolo unde-i este locul, adica in ghena.

Tocmai de aceea cred ca rampa trebuie ingradita cu un gard protector, care sa nu permita vântului sa imprastie hârtiile, pungile sau bidoanele aruncate neglijent de vecinii mei.

Ghena de gunoi este amplasata intr-o zona deschisa, iar curentii de aer favorizeaza imprastirea gunoaielor. Nu mai zic de maidanezii care trag efectiv sacii de gunoi din tomberon si ii sfâsie in cautare de mâncare.

Dupa finalizarea lucrarilor sper ca va fi dezafectata ghena de gunoi aflata lânga blocurile turn, pentru ca aceasta se afla chiar sub ferestrele locatarilor, iar mirosul este insuportabil.

Nu mai vorbesc de mizerie sau de sobolanii care isi cauta hrana prin tomberoane si o cara prin beciurile blocurilor. O treaba bine facuta si bine gândita, cred ca va multumi pe toata lumea.

Ion Micu