Felinarele sparte din Parcul Catedralei

bacaul-vorbesteOrnamentele de anul acesta, din Parcul Catedralei, sunt cu adevarat uimitoare. Mai ales cele inaltate pe stâlpii de iluminat, ale caror felinare sunt sparte si nefunctionale.

Probabil, cei care le-au montat au incercat sa ascunda gemuletele sparte, adica sa ascunda gunoiul sub pres, cum s-ar spune. Dar ar fi fost cu adevarat de bun simt ca inainte de a fi puse ornamentele sa fie reparate felinarele, in loc sa admiram sparturile acelea printre luminitele de sarbatori. Dar, vorba aceea: de ce sa fie bine si frumos totul, daca se poate sa fie prost facut si urât?

O alta problema este ca felinarele din Parcul Catedralei, victime ale huliganilor care le-au luat la tinta cu pietre, sunt in aceeasi stare inca din vara, daca nu mai demult chiar.

Probabil ca mai usor ar fi sa fie prinsi huliganii, decât sa fie schimbate câteva becuri si petice de sticla. Dar se vede treaba ca in orasul nostru nu are cine sa repare mobilierul urban. Poate chemam pe cineva de la Vaslui, de la Piatra Neamt…