Semne de circulatie duble

bacaul vorbesteAm citit in ziarul dumneavoastra mai multe articole in care erau sesizate aspecte care privesc siguranta circulatiei: nu sunt marcate trecerile de pietoni dupa ce strada a fost modernizata, distrugerea acelor semnalizatoare luminoase de la trecerrile de pitoni din jurul sensului giratoriu de la Podul Margineni sau marcajul care interzice accesul riveranilor pe sensul “inainte” dinspre Gara inspre fosta fabrica de lapte. Cineva isi face treaba aiurea, fara sa gândeasca.

Acum va aduc la cunostinta o alta “minune”. Tot pe strada Mioritei a inceput operatiunea de montarea a unor noi semne de circulatie, in special cele care acorda accesul pentru pietoni.

Am zis c-i bine. Minunea de care va spuneam are o consistenta de tot râsul: au montat câte doua semne, unul lânga altul, cu aceeasi semnifictie: Trecere pentru pietoni, ca in fotografia pe care am timis-o.

Exemple sunt mai multe, pentru exemplificare, vedeti vizavi de marketul Bila si la urmatoarea intersctie. Concluziile le las in seama autoritatilor, poate ne lamuresc si pe noi de ce este nevoie de doua semne.

Victor Penescu