Pornind de la acest titlu lansez o invitație către patrulele de siguranță publică să treacă mai des seara prin zona locurilor de joacă. În aceste spații se întâmplă, de regulă, lucruri nu tocmai ortodoxe!

Eu locuiesc pe strada Ana Ipătescu și în spatele blocului meu se află un loc de joacă. Dacă ziua este dedicată jocului inocent al copiilor, nopțile sunt ale tinerilor care caută senzații tari. Și când spun asta mă refer la alcool, sex și chiar droguri. Nu cred că are cineva curajul să se ducă peste ei, drept pentru care am sunat de câteva ori la 112, de au venit echipaje de poliție. La vederea girofarurilor, tinerii s-au dispersat, însă au revenit de fiecare dată în același loc.

În foișorul din părculeț am găsit deseori seringi și ace aruncate la voia întâmplării. Vă dați seama cât de periculos este pentru copii să intre în contact cu acele de seringă!!! Cei mici, curioși din fire, sunt expuși zilnic pericolului infectării! Ca părinte sau bunic, nu poți peria zona de fiecare dată când ajungi cu cei mici în parc! Recunosc că am mai pus și eu mâna pe seringile aruncate pe jos și le-am aruncat la gunoi, ca nu cumva să nimerească vreun copil în preajma acelor purtătoare de cine știe ce boli.

Mai mult, port la mine o mănușă de unică folosință, ca să mă protejez. Cred că o prezență activă a patrulelor de siguranță publică în locurile de joacă ar putea duce la descurajarea unor astfel de preocupări în locurile de joacă.

Miță Bravu